Press Szó

press1Honlapunk bár csak most (2014 elején) indult, már több mint száz cikket megírtunk az elmúlt években, amelyeket el is olvashattok a Press Szón. Ennek a furcsaságnak az alaposabb történetét itt találjátok. Röviden arról van szó, hogy a Press Szó a korábban a Képes Ifjúság hasábjain futó Árok-rovat folytatása. Persze nem egészen. Annyiban valóban az, hogy a Press Szó szerzői gárdája többnyire megegyezik azokkal, akik az Árok-rovatnál kezdték el bontogatni szárnyaikat, továbbá stílusában és szellemiségében is hasonló lesz ahhoz. Témaválasztásunkban és olvasóközönségünket illetően azonban valószínűleg megújulunk. Ennek prózai okai, hogy munkánk kezdete óta eltelt néhány év, szerzőink életkora, világlátása, sőt lakhelye is módosult némileg, ami szükségszerű változásokat von maga után. Már nem kell a témaválasztásainkban tekintettel lennünk arra, hogy a Képes Ifjúságot többnyire a középiskolás korosztály olvassa, ezért sokkal inkább elrugaszkodhatunk a diákélettel kapcsolatos tematikáktól. Szerzői gárdánk egy jelentős része, ilyen-olyan okokból időközben elhagyta Vajdaságot, többnyire Szegedre, Budapestre, vagy még messzebbre került, ezért óhatatlanul témáink közé kerülnek új környezetünk történései is. Célunk azonban, hogy továbbra is vajdasági szellemiségűek maradjunk,  szeretnénk a Magyarországon és a világban szétszóródott (nem kevés) vajdasági magyar orgánumává is válni, amellett, hogy otthoni szerzőink által a vajdasági tehetségekkel, fejleményekkel is ugyanúgy foglalkozunk.

Bár csak most váltunk hivatalosan civil szervezetté, kezdettől fogva a civil értékrendek szellemében írtunk, ezért ideológiai elvárások helyett továbbra is szakmai elveknek szeretnénk megfelelni, mint amilyen a kreatív témaválasztás és az alapos, minőségi feldolgozás.

Szerzői gárdánk az elmúlt évek során kiforrott és csapattá kovácsolódott, ugyanakkor nem kövesedett meg! Továbbra is keressük az  újságírás területén tehetségesnek bizonyulókat, és azok jelentkezését is várjuk, akik számára szimpatikus honlapunk tartalma és cikkeink értékrendje.

További elképzeléseinkről lapindító vezércikkünkben olvashattok: Egymásra hangolva

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!